FAQ


Hieronder vind je enkele vragen die vaak gesteld worden door onze klanten of mensen die geïnteresseerd zijn in onze diensten. 

We hopen hiermee al te kunnen antwoorden op de vragen waar je mee zit.

Zijn er nog  verdere vragen aarzel niet ons te contacteren via ons mailadres of het contactformulier dat je hier kan vinden.


Wordt er gewerkt met osmose en zo ja geeft dit een even goed resultaat als klassiek reinigen?

 

Wij werken inderdaad met een osmosetoestel maar wij garanderen hiermee geen perfect resultaat.  Osmose is een goed alternatief als het bv te warm is om de ramen te reinigen (bv in rechtstreeks zonlicht tijdens een warme zomerdag) Klassiek reinigen zorgt echter nog steeds voor het beste resultaat. Osmose kan wel perfect ingezet worden bij zonnepanelen bijvoorbeeld.


Is het nuttig om in de winter mijn ramen te laten wassen?

Wij raden aan om de ramen blijvend te onderhouden.  Wanneer wij zijn langs geweest zal u ook merken dat bij regenval de ramen minder snel vuil worden.  Wat sommige klanten doen is de frequentie verlengen.  Het hangt allemaal af van hoe snel je je ergert aan hoe vuil je ramen zijn. 


Hoeveel kost dat nu het reinigen van ramen?

 

Dit is steeds de moeilijkste vraag en meteen ook het moeilijkste aan de job.  Ieder huis is uniek en de graad van afwerking speelt ook mee in de prijs.  Wens je een detailreiniging of ben je tevreden als de ramen standaard gereinigd zijn?  Een gemiddeld huis met 3 gevels en normale ramen zal vaak neerkomen op een gemiddelde van 60 tot 70 EUR enkel buiten. Om binnen er bij te doen komt daar nog eens tussen de 60% tot 80% bij. Er is echter ook een duidelijk verschil tussen woningen enkel gelijkvloers en met verdiep, dat spreekt voor zich.

Op ons voorstel werken we ook wel eens op regie in overleg met de klant.  Dit veelal de eerste keer dat we dan langskomen.
Conclusie: een vaste prijs kleven op het reinigen van ramen is eigenlijk onbegonnen werk tenzij er reeds voorgaande uitvoering is geweest.


Tot hoe hoog kunnen we vragen de ramen te laten reinigen?

 

Wij, van Tim Aleks, hebben een limiet van werkhoogte dit tot 8 meter.  Alles boven de 8 meter wordt uitgevoerd met hoogtewerker wat een extra kost kan meebrengen tussen de 250 EUR à 500 EUR boven de 20 meter.

Het is duidelijk dat hoe hoger we moeten gaan hoe meer het kost. Is er echter een ramenwasserskorf of brug voorzien aan het gebouw, dan zal deze uiteraard kunnen gebruikt worden en werken wij vaak in regie.


Welk is jullie werkgebeid?

 

Wij van Tim Aleks bedienen volgende gemeentes:  Sint-Katelijne-Waver, Duffel,  Putte, Bonheiden.  Voor andere gemeentes wordt een extra transportvergoeding aangerekend.

LET OP: Wij bedienen geen klanten meer binnen de stadsring van Mechelen en de druk bebouwde rand daarrond. 


Reinigen jullie de ramen bij regen? 

 

Bij lichte regenval gaan wij door.  Zo ook bij buien gaan wij verder met onze werken.  Bij hevige regenval staken wij uiteraard onze werken.
Vrieskou tot -2/-3 lukt nog net.  Bij temperaturen eronder bergen wij ons emmertje op. 


Om de hoeveel tijd is het aangeraden mijn ramen te laten reinigen?

 

Dit hangt helemaal van jezelf af.  Voor het beste onderhoud is een gemiddelde van 2 maanden het beste.  Veel klanten nemen echter ook 3 maanden en anderen dan 4 maanden alhoewel dit veelal een minderheid betreft.  Er zijn ook klanten die maandelijks of 6-wekelijks de ramen laten reinigen.  Bij een frequentie tot 2 maanden blijven de ramen veelal het beste proper.